Hoeveel lessen heb ik nodig?

Het is misschien wel de meest gestelde vraag. Het antwoord is lastig te geven, want iedereen is anders. We gaan uit van het gemiddelde aantal uren les dat iemand nodig heeft om het rijbewijs te halen: circa 35 uur.

De Loenermark heeft onder andere een lespakket dat op deze gemiddelde duur van 35 uur les is gebaseerd. Vooruit voorspellen hoeveel lessen iemand nodig heeft, kunnen we niet. Maar de ervaring leert dat dit voor de meeste mensen genoeg is.

Een totaalpakket:
• 35 uur les (naar wens te verdelen in lessen van 1 of 1,5 uur)
• Tussentijdse Toets
• Praktijkexamen
• Eigen Verklaring
Kosten: € 1805

De eerste les (van een uur) is gratis; zo kunnen we rustig kennismaken. Een voorwaarde is wel dat cursist nog niet eerder les heeft gehad en dat hij/zij een totaalpakket afneemt.

De rijlessen

Een ontspannen rijles heeft het meeste effect. Met een cursist die zich prettig voelt. De Loenermark begint bijvoorbeeld de eerste rijles waar niemand het ziet.

‘Sla rechtsaf. Nu links.’ Zo was het vroeger. Tegenwoordig leer je als cursist ook navigeren. ‘Rijd naar de naald in Apeldoorn’ zou een opdracht aan het begin van de les kunnen zijn. Er is aandacht voor álle aspecten van het (nieuwe) rijden: wat te doen bij regen, ijzel, sneeuw of mist, hoe voelt het om flink te remmen en meer.

De lessen volgen een logische opbouw van eenvoudige naar meer ingewikkelde handelingen. Vóór aanvang van de lessen ontvangen de cursisten een inlogcode waarmee ze op de website van De Loenermark theorielessen kunnen volgen én ze krijgen een uitleg op papier van het dashboard. Voorbereid zijn, in theorie én in techniek, maakt de rijlessen effectiever.

Iedereen is anders. De lessen worden zoveel mogelijk afgestemd op wat de cursist nodig heeft.
En: les is les, anderhalf uur rijden is anderhalf uur rijden. Er wordt geen tijd verspild aan zaken die overbodig zijn.

Het doel

Cursisten opleiden tot chauffeurs die zich in iedere situatie goed kunnen redden, die zich prettig voelen achter het stuur. Voor een veilige toekomst op de weg.

Lesduur

De ervaring leert dat 1,5 uur les effectiever is dan 1 uur of minder. Er is meer tijd om te wennen, meer kilometers te maken, meer bijzondere verrichtingen te oefenen, enzovoort. De cursist steekt meer op. De Loenermark geeft dan ook de voorkeur aan lessen van 1,5 uur. Maar lessen van 1 uur zijn ook mogelijk.

Vorderingen volgen

Via de homepage van De Loenermark kunnen cursisten met behulp van een inlogcode hun vorderingen volgen. Ze kunnen er ook hun betaling of lesreservering controleren.

Theorie-examen

De cursist kan de Tussentijdse Toets en het praktijkexamen pas aanvragen, wanneer het theorie-examen met succes is afgelegd. Het theorie-certificaat is anderhalf jaar geldig. Cursisten kunnen met een inlogcode via de website van De Loenermark gebruik maken van de methode iTheorie om theorielessen te volgen. Het is de bedoeling dat cursisten de benodigde theorie ook tijdens de rijles beheersen. De rij-instructeur bespreekt aan het eind van iedere rijles wat de volgende les aan bod zal worden, zodat de cursist zich kan voorbereiden.

Tussentijds toetsen

De tussentijdse toets wordt afgenomen door het CBR, net als het praktijkexamen. Het is een goede manier om alvast een idee te krijgen van het uiteindelijke examen. Het hoofddoel is om te peilen wat het niveau van de cursist is, om te inventariseren wat eventuele verbeterpunten zijn. Let op: als de bijzondere verrichtingen bij deze toets goed worden uitgevoerd, geldt hiervoor een vrijstelling op het praktijkexamen.

Het praktijkexamen

Wanneer De Loenermark denkt dat de cursist klaar is voor het praktijkexamen, wordt hiervoor een aanvraag gedaan bij het CBR. In de regel gaat de rij-instructeur mee tijdens het examen.

Eigen Verklaring

Deze verklaring met betrekking tot de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de cursist, dient naar waarheid ingevuld te worden. Zonder deze wettelijk verplichte verklaring kan er geen praktijkexamen aangevraagd worden.

Losse lessen

Wie, om wat voor reden dan ook, liever gebruik maakt van losse lessen in plaats van het pakket, kan bij De Loenermark terecht voor lessen van een uur of van anderhalf uur. Plus natuurlijk alles wat daarnaast nodig is ter voorbereiding op het praktijkexamen.

 

2todrive

 

 

2toDrive in het kort: theorie-examen op je 16e, praktijkles vanaf 16,5 jaar, praktijkexamen op je 17e, tot je 18e rijden met een zelfgekozen coach. Het kan bij Rijschool De Loenermark in Loenen.

2toDrive is een landelijk initiatief om de verkeersveiligheid onder jongeren te bevorderen. Onderzoek toont aan dat meer ervaring op jonge leeftijd, de kans op ongelukken vermindert. Op deze manier maak je meer rij-uren vóór je zelfstandig de weg op gaat. Meer weten?