Wat is de lesauto?

Een zo goed als nieuwe Opel Astra, geschakeld, met onder andere airco en navigatie.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Het is misschien wel de meest gestelde vraag. Het antwoord is lastig te geven, iedereen is anders. We gaan uit van het gemiddelde aantal uren les dat iemand nodig heeft om het rijbewijs te halen: circa 35 uur.

Welke afspraken zijn er bij het uitvallen van een les, een instructeur of de lesauto? Kun je lessen inhalen?

Lessen dienen minimaal 24 uur vóór het lestijdstip afgezegd te worden. Rijlessen kunnen in overleg ingehaald worden. Mocht de instructeur of de lesauto onverhoopt uitvallen, dan zorgt De Loenermark voor een redelijke oplossing.

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

De opbouw van de lessen is van eenvoudig naar steeds iets moeilijker en volgt het niveau van de cursist. Een voorbeeld: keren op de weg gebeurt de eerste keer op een stille plek, waarna de moeilijkheidsgraad steeds iets opgevoerd wordt.

Hoe vindt uitleg plaats?

Doorgaans wordt de auto stilgezet voor uitleg. Lessen worden afgesloten met een samenvatting van wat er in die les geleerd is én een uitleg van wat er in de volgende les behandeld gaat worden. Cursisten kunnen zich op deze manier rustig concentreren en voorbereiden op de lesstof.

Heb je les van een vaste instructeur in een vaste auto?

Ja

Wat is de aanpak bij het praktijkexamen?

Een cursist van De Loenermark gaat pas op voor het praktijkexamen wanneer hij/zij hieraan toe is. Doorgaans rijdt de rij-instructeur mee tijdens het examen.

Werkt De Loenermark met een instructiekaart?

Ja, hiermee kunnen cursisten zowel op papier als online (via een inlogcode) hun vorderingen en aandachtpunten bekijken.

Is de rij-instructeur bevoegd?

Ja, de rij-instructeur van De Loenermark beschikt over alle benodigde certificaten van het IBKI.